• Početna>
  • Vesti>

Poslanici sa KiM u Skupštini Srbije pružaju podršku našem timu u Vašingtonu

U zajedničkom saopštenje za javnost narodnih poslanika sa Kosova i Metohije u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Danijele Vujičič, Ljubomira Marića i Milana Savića data je puna podrška državnom timu, predvođenom predsednikom Aleksandrom Vučićem, pred predstojeći sastanak u Vašingtonu.

U saopštenju se kaže:

“U ime srpskog naroda na Kosovu i Metohiji koji predstavljamo u Narodnoj skupštini Republike Srbije želimo da damo punu podršku državnom timu, predvođenom predsednikom Aleksandrom Vučićem, pred predstojeći sastanak u Vašingtonu. Naredni period biće vrlo složen i težak za odbranu Srbije i srpskih nacionalnih interesa po pitanju Kosova i Metohije, zbog sve većeg  pritiska međunarodnih faktora da se ovo pitanje reši na štetu Srba i Srbije.

Sada je važno da pokažemo jedinstvo našeg naroda i da se po pitanju odbrane državnih i nacionalnih interesa ujedinimo i pošaljemo zajedničku poruku kako smo svi odlučni u odbrani Srbije.

Dok se predsednik Vučić osam godina bori da sačuva i ojača srpski i ostali nealbanski živalj na Kosovu i Metohiji i dapodigne Srbiju iz pepela u kom su je prethodne vlasti i vlastodršci ostavili,upravljani interesima stranih agentura pojedinci poput Đilasa, Tadića, Jeremića, Obradovića i Jankovića koji ne predstavljaju nikoga , čine sve da uruše i oslabe svoju zemlju ne samo iznutra, već i da je ocrne van naših granica i da prikažu lažno stanje u svojoj rodnoj grudi. I ako oni uživaju u onome što su godinama pokrali od svog naroda, naš predsednik će se sa svojim saradnicima snagom naroda čiji legitimitet ima, boriti da sačuva našu zemlju, koja nakon više decenija beleži istorijske rezultate, kako po pitanju ekonomije, privrede tako i u mnogim drugim oblastima.

Da međunarodni faktor nije imao dvostruke aršine po pitanju Kosova i Metohije te da je istim pritiskom i uslovljavanjem ‘obasipao’ mutni politički establišment u Prištini, danas bi srpski i ostali nealbanski živalj na Kosovu i Metohiji ostvarivao sva prava kroz ZSO. Ipak, sedam godina je prošlo, a ta jedna jedina obaveza Prištine je i dalje neispunjena”.

Izvor: RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još