Nacionalni savet CNM: Napad Đukanovića na predsednika Srbije Aleksandra Vučića brutalan, neutemeljen i agresivan

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je u sinoćnjem intervjuu jednoj televiziji izneo niz optužbi na račun predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i same države Srbije, kriveći našu domovinu zbog izbornog poraza svoje Demokratske partije socijalista na upravo okončanim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, navodi u saopštenju predsednik Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine Dragoljub Malović .


“Ovakav napad ocenjujemo kao brutalan, neutemeljen, agresivan, provokativan akt koji za cilj ima preusmeravanje odgovornosti za izborni poraz i koji je dokaz nesposobnosti da se preuzme politička odgovornost. Upravo manjak senzibilteta kada je reč o sopstvenim greškama, nije osobina koju treba da poseduje jedan od najdugovečnijih vladara u Evropi.
Predsednik Vučić ne samo da se nije mešao u izborni proces u Crnoj Gori već je apelovao na sve društvene faktore u Srbiji da to ne čine. Napadati Beograd koji je sve vreme Podgorici pružao ruku saradnje i uzajamne pomoći, samo je nastavak besomučne kampanje preko luksemburških medija da posvađa dve države i dva naroda istog korena, koju godinama sprovodi upravo Milo Đukanović. Kampanja koja svađa rođenu braću, deli porodice, proizvodi negativnu klimu koja kontinuirano preti da eskalira. Kampanja kojoj je prošloj nedelji došao kraj, makar kada je reč o novoj crnogorskoj skupštinskoj većini” stoji u saopštenju.


Đukanoviću poručuju ” da nikada neće biti nemi kada napada legitimno izabranog predsednika naše države, da će uvek biti protiv sejanja laži i širenje netrpeljivosti kao i da mu nikada neće uspeti da trajno posvađaju našu domovinu Srbiju i našu otadžbinu Crnu Goru” zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Saopštenje, RKMComments