• Početna>
  • Vesti>

Mihajlović: Bolja ekonomska saradnja Beograda i Prištine važna za stabilnost regiona

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da veruje da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića SAD prilika da se ponovo pokrenu teme povezivanja i ekonomske saradnje između Beograda i Prištine, koje su važne za stabilnost i razvoj čitavog regiona, prenosi Tanjug.

Mihajlović je navela da je izvesno da će ti razgovori biti veoma teški, ali da je dijalog s Albancima neophodan ako se želi bolja budućnost za građane i za čitav region.

“Srbija se, predvođena predsednikom Vučićem, uvek ponašala odgovorno, težeći da kroz dijalog dođe do kompromisnog rešenja, a da u isto vreme čvrsto stoji uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i ne odustaje od svojih interesa, uprkos svim pritiscima”, rekla je Mihajlović, a navodi se u pisanoj izjavi.

Ona je izrazila uverenje da će ti razgovori biti prilika da se ponovo pokrenu teme vezane za ekonomsku saradnju i povezivanje.

Ističe i da tu ima mnogo prostora za napredak, a kojeg u prethodnom periodu nije bilo zbog jednostranih poteza Prištine, pre svega zbog uvođenja taksi na robu iz Srbije.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još