• Početna>
  • Vesti>

Popović: Zbog epidemiološke siuacije i u školi “Kosovski božur” nastava na daljinu

Na osnovu dopisa Minstarstva prosvete , nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski Božur” se pripremila za početak nove školske godine, rekla je za naš program direktorica škole Marta Popović. Međutim , prema njenim rečima školsku godinu ipak počinju nastavom na daljinu, zbog trenutne epidemiološke situacije.

“Pripremili smo materijal za decu koja pohađaju nastavu po individualnom obrazovnom planu i programu i našli mogućnost da im dostavimo, a da oni odrade svoje domaće zadatke sa roditeljima. S obzirom da se kod nas radi o deci koja povremeno imaju kombinovane smetnje , mi smo već uigrani da funkcionišemo na taj način i po tom sistemu nastave”, rekla je Popović.

“Mi ćemo pratiti dalje instrukcije, da nastava ne trpi. Deca će nam slati odrađene vežbe koje su odradili kući a mi ćemo kroz izveštaje na vreme obaveštavati nadležno ministarstvo. Mi smo uz to odradili sve mere koje su propisane za zaštitu od Kovid19, škola je dezinfikovana, napravljene su barijere sa dezinfekcionim sredstvima, nabavljen je higijenski i dezinfekcioni materijal i maske a svi zaposleni su dužni da poštuju propisanu fizičku distancu.

“To govori da jesmo pripremljeni ali ćemo i dalje pratiti situaciju na terenu i prema preporukama od danas početi sa nastavom na daljinu”, zaključila je Popović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

foto Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još