• Početna>
  • Vesti>

Nebojša Elezović postao reprezentativac Srbije u sportskom ribolovu

Državni dres reprezentacije Srbije u sportskom ribolovu nosiće u narednom periodu i sportski ribolovac Nebojša Elezović iz Severne Mitrovice, a ovaj veliki uspeh došao je nakon niza dobrih pecanja, i poslednjeg takmičenja, održanog u Smederevu.

Višedecenijski rad, učenje, naporni treninzi i velika ljubav prema ovom sportu pomogli su mu da ostvari dečački san i da dobije priliku da, na način kako to najbolje zna i ume, grb svoje zemlje predstavlja na takmimčenjima u Evropi i svetu.

„Posle nekoliko kola i poslednjeg takmičenja koje je održano u Smederevu rešena je dilema ko će nositi nacionalni grb i dres naše zemlje. Nakon mnogo godina uspeo sam da ostvarim uspeh koji je veliki, ne samo za mene kao pojedinca, već i za klub u čijim se prostorijama nalazimo. Po prvi put u život uspeo sam da postanem reprezentativac Srbije, iako sam poslednjih par godina bio na širem sastavu i takmičio se u najelitnijem takmičenju koji ima veliki sistem kvalifikacija. Posle mnogo godina truda, rada, investiranja i pre svega treninga došao sam do rezultata koji znači nacionalni status, odnosno status reprezentativca svoje zemlje“, kaže Elezović za Kosovo Onlajn.

Iako je već na prvom ovogodišnjem takmičenju, koje je održano u Novom Sadu, bilo naznaka da može izboriti status reprezentativca, Elezović ističe da je konkurencija bila veoma jaka i da se nadmetao sa ljudima koji su osvajali titule na evropskim i svetskim prvenstvima i koji su stariji u takmičarskom smislu od njega.

„Vremenom rastemo i mi, stasavamo u ozbiljne takmičare i ribolovce, odnosno ljude koji predstavljaju vrh naše zemlje. U pitanju je kvalitet koji će, siguran sam, tek isplivati i doći na scenu. Neki prvi korak na tom putu je svakako mesto u reprezentaciji Srbije“, rekao je Elezović.

On dodaje da je ovo i ostvarenje jednog od njegovih dečačkih snova, iako kaže da nije mnogo onih koji o tome sanjaju, s obzirom da je dres reprezentacije nešto uzvišeno.

„Kada verujete u blisku budućnost i težite ka tome, snovi se ostvaruju. Ipak, kada dođete na ovo mesto i kada imate šansu da branite boje svoje zemlje i dres reprezentacije nosite na evropskom i svetskom prvenstvu, onda apetiti rastu. Tako da se jedan san završio, ali su počeli drugi i sada pošto izlazim van granica svoje zemlje, imaću neke druge snove“, kaže Elezović.

On iskreno veruje da će se svojim radom i zalaganjem jednoga dana okititi i medaljom sa nekog od najprestižnijih takmičenja, naglašavajući da su i do sada ostvareni rezultati, kako pojedinačni, tako i ekipni, jedino plod rada na vodi i u prirodi.

Kada je reč o planovima za budućnost, želja i cilj popularnog Eleza je da ostane u ovoj eliti, da napreduje i izbori se da ode još dalje.

„Želim da i dalje napredujem, idemo što jače i snažnije, sa većom verom i posvećenjem, ali i još većim radom, jer isključivo od rada zavise i rezultati. Sve ostalo je podložno varijacijama i stagnacijama“, kaže Elezović.

On ističe da je sportski ribolov veoma skup sport koji zahteva mnogo treniranja i da osim mnogo odricanja zahveta i velika materijalna sredstva.

„Samo tokom jednog dana pecanja baci se 20 – 30 evra vrednosti hrane i mamaca u vodu, a kada se tome pridoda dolazak i odlazak na reku, spavanje, onda to na dnevnom nivou bude minimum 50 evra. Mi imamo ogromnu podršku, kako finansijsku, tako i moralnu, pre svega od Privremenog organa i Sportskog saveza bez čije pomoći naš klub ne bi mogao da opstane“ kaže Elezović.

Iako je dres sa državnim grbom izborio svojim individualnim kvalitetom, Elezović ističe da su za njegov uspeh zaslužne i njegovi klupski drugovi iz Opštinske organizacije sportskih ribolovaca „Ibar“ iz Severne Mitrovice, gde je, kako kaže, sve i počelo.

„Sve ove medalje koje predstavljaju bogato nasleđe ovog kluba su nastale u ovim prostorijama i na vodi gde je naš ambijent. Ovde smo održavali brojne važne sastanke, dobijali radne zadatke, rešavali i do tančina razrađivali taktike, kako na individualnom, tako i na ekipnom planu. Potekli smo odavde, tu pripadamo i idemo dalje“, poručuje Elezović.

Njegova želja je i da se na klupskom nivou vrate na staze stare slave, kada je Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Ibar“ bila u samom vrhu u Srbiji, ali i izlazak na Balkansku kup.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još