• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Poručio sam Lajčaku da je cilj Srbije formiranje Zajednice srpskih opština

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na Bledu imao otvoren i iskren sastanak sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kojem je zahvalan što govori o normalizaciji odnosa, javlja Tanjug.

Vučić je novinarima na Bledu rekao da je Lajčaku rekao koji su ciljevi Srbije, a to je, dodaje, pre svega ispunjavanje Briselskog sporazuma, odnosno formiranje Zajednice srpskih opština.

“Veoma poštujem što Lajčak govori o normalizaciji odnosa. Ta normalizacija odnosa je i pravno i politički drugačija od onoga što govori Priština i neki drugi”, rekao je Vučić.

Govorili su, dodaje, i o kompromisnom rešenju između Beograda i Prištine, kako doći do tog rešenja, kako da se Srbija izbori za svoje interese, kako Srbiju uvesti u EU i kako obezbediti građanima Srbije da budu uspešniji.

Primetio je da se svaki politički razgovor na kraju svede na ekonomiju te je, ističe, i tema koja se najviše provlačila danas na Bledskom forumu bila upravo ekonomija.

Vučić je naveo da se govorilo o tome kako će napredne ekonomije imati pad od 10 odsto, zemlje centralne Evrope od šest odsto, dok će, kaže, Srbija imati najbolju ekonomiju u Evropi.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još