• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Neće moći za KiM da prave račun bez krčmara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas se varaju svi koji misle da će moći po pitanju KiM da prave račun bez krčmara.

Srbija neće više prihvatati ulogu gubitnika devedesetih goidina, niti će plaćati ceh “za sve goste u kafani”, poručio je predsednik u izjavi novinarima na Bledu.

Vučić: Što važi za Bundestag, ne važi za srpski parlament?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da osude nemačkih zvaničnika na pokušaj upada ultradesničara u Bundestag pokazuju dvostruke standarde za velike i male države i primetio da izgleda da ono što važi za Bundestag, ne važi za srpski parlament.

“Licemerju i dvostrukim ašinima kraja nema i neće biti. Nije to pitanje Nemačke, to je pitanje svih. Kada je nešto kod njih, onda ”mi to možemo”, jer smo veliki, a kada je kod malih, onda možemo da lupamo čvrge i šamare”, rekao je Vučić u Bledu odgovarajući na pitanje novinara.

Vučić: Sam sam kriv za Draškovića,snosiću posledice

Predsednik SRbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je on kriv, da će snositi posledice i da svako u SNS ima pravo da mu prebaci što je neke stavljao na listu koalicije.

On je to rekao novinarima na Bledu, a povodom izjave lidera SPO Vuka Draškovića da je rizično i neutemeljeno reći da je Srbija demokratska zemlja sve dok je, kako je rekao, “u okovima nerasformiranih Miloševićevih službi bezbednosti”, kao i da je ta stranka u vladajućoj koaliciji, jer ona samo formalno vodi Srbiju ka EU, mada je, prema njegov oceni, taj voz sve bliži Moskvi i Pekingu, iako je upravo Draškovićeva žena na “ruskoj” platnoj listi u NIS-u.

Vučić:Čuo sam da je Tepić dostavila Ðilasove ugovore…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ironično je večeras prokomentarisao pokušaj potpredsednice S SP Marinike Tepić da dostavi republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac ugovor između Telekoma i kompanije Wireleš Media, navodeci da je on čuo da je Tepić dostavila ugovore Dragana Ðilasa sa Velikim bratom.

“Meni je bitno šta je ona dostavila, dostavila je važne stvari o svom predsedniku, pokazala je kakvim su se kriminalom bavili i očekujem da Tužilaštvo reaguje”, rekao je Vučić u Bledu odgovarajući na pitanje novinara.

PR nije spremna za komrpomis,pritisci na BG ne pomažu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da nedavne izjave Avdulaha Hotija i Kadrija Veseljija govore o tome koliko Priština nije spremna ni za kompromis, niti za racionalno sagledavanje situacije.

Na pitanje da prokomentariše dve poruke iz Prištine, jednu u kojoj Hoti kaže da sastanak u Vašingtonu i svaki naredni ima samo jednu temu, a to je međusobno priznavanje, i drugu, Kadrija Veseljija da je neizbežno formiranje suda za ratne zločine za navodni genocid Srbije u ratu na Kosovu, Vučić kaže da upravo druga poruka svedoči koliko “oni nisu spremni za kompromis i za racionalno sagledavanje situacije”.

O opoziciji:Ne mogu da se naviknu da više nismo gubitnici

Pokušavamo da izvučemo nešto što se izvući može po pitanju KiM, ali i svega ostalog, posle štete koju su nam ostavili oni koji su pre bili na vlasti, kada smo izgubili sve što se moglo izgubiti, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše to što crnogorski mediji, ali i pojedini opozicioni mediji u Srbiji pred njegov put u Vašington govore da taj put predstavlja postepeno priznavanje nezavisnosti KiM, kao i Rada Trajković i Vuk Jeremić koji kažu da je on, Vučić, odavno odlučio i sa strancima dogovorio priznavanje nezavisnosti Kosova.

Vučić, još o Crnoj Gori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije večeras hteo da komentariše izbore u Crnoj Gori dok se oni ne završe, a povodom izjave predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića da u Srbiji vlada histerija kada reč o događajima u toj državi.

Što se medija u Srbiji tiče, Vučić kaže da to nije tačno, dok, kazao je, mediji u Crnoj Gori pišu samo o njemu I nazivaju ga “crnim Aleksandrom”.

Srbi se ne smeju osećati poraženim,jer onda nema kraja problemima

Srbija ne sme biti unižena, a Srbi se ne smeju osećati poraženim, jer onda neće biti kraja problemima, ukazao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči predstojećih sastanaka o Kosovu u Vašingtonu i Briselu I sutra u razgovoru sa kancelarkom Angelom Merkel.

“Niko ne može da misli da će rešiti stvari tako što će uniziti Srbiju”, kaže predsednik i ističe, u izjavi novinarima, da su upravo izbori u Crnoj Gori pokazali da kada se misli da Srba tamo više nema, uvek se dogodi drugačije.

Vučić: Slovenija važan partner, imamo podršku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras posle sastanaka sa premijerom Slovenije da je ta zemlja važan partner na evropskom putu Srbije.

“Juče i danas smo imali dobre i korisne razgovore, čini mi se da smo na najbolji način razmotrili šta možemo da uradimo da unapredimo bilateralne odnose dve zemlje”, rekao je Vučić.

Opozicija u CG napravila pomak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na osnovu prvih rezultata izbora u Crnoj Gori očigledno da je Demokratski front, odnosno lista “Za budućnost Crne Gore” napravila veliki pomak, ali da je prerano izjašnjavati se dok se ne dobiju konačni rezultati.

On je u izjavi medijima na Bledu ponovio da će uputiti čestitku pobedniku izbora.

Vučić sutra razgovara sa Merkel, KiM glavna tema

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će sutra oko podneva imati telefonski razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i da će glavna tema biti KiM, odnosno sastanci u Vašingtonu i Briselu.

“Sutra imam u pola 12 zakazan telefonski razgovor sa Angelom Merkel. Večeras ću se spremati za taj sastanak i za sturašnji panel. Kosovo će biti glavna tema, kao i poseta Vašingotnu i Briselu. Napravio sam i mini plan šta da izložim najmoćijoj ženi sveta i da se za to izborim”, rekao je Vučić na Bledu novinarima.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još