• Početna>
  • Vesti>

Vučić na Bledskom strateškom forumu, sastaje se i sa Lajčakom

Beograd, 1. maja 2020 - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Cen Bo. Razgovarali su i sa kineskim lekarima i strucnjacima Tima za prevenciju i kontrolu zarazne bolesti KOVID-19. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Bledski strateški forum, koji tradicionalno predstavlja glavni spoljnopolitički događaj u Sloveniji, biće održan 31. avgusta, a jedan od glavnih govornika je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Tanjug.

Predsednik Srbije boravi u višednevnoj poseti Sloveniji, gde će učestovati na liderskom panelu 15. Bledskog strateškog foruma “Evropa posle Bregzita i Kovida 19” i imati brojne bilateralne susrete.

Vučić će se već u nedelju uveče na Bledu sastati sa predsednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom, a potom biti na svečanoj večeri koju Janša priređuje za šefove delegacija Evropske narodne stranke, uz predsednika Vlade Bugarske Bojka Borisova i Madarske Viktora Orbana.

Vučić će po završetku zvaničnog panela imati odvojen sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, što je posebno važno zbog razgovora koji slede u Vašingtonu 4. i Briselu 7. septembra.

Forum se ove godine održava 31. avgusta i zbog trenutne situacije traje samo jedan, umesto dva dana.

Izvor Kosovoonline

Comments

Pročitaj još