Đurić: Jasna platforma za razgovore, očuvanje interesa uz poštvanje ustava

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao za RTS da kosovski premijer Avdulah Hoti obmanjuje javnost o sadržini predstojećih razgovora u Vašingtonu.

Marko Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je razgovarao sa ljudima iz Bele kuće i da su na agendi koja je dogovorena ekonomske teme.

Đurić je podsetio na reči predsednika Aleksandra Vučića da ne možemo da isključimo iznenađenja i teme koje nisu na agendi.

Ipak, ističe da je važno da javnost zna da Albanci nastupaju jedinstveno i da namerno obmanjuju javnost da bi potkopali poziciju Srbije.

Kako je rekao Đurić, za razliku od otga, pojedini u Srbiji su požurili da okrive delegaciju Srbije iz razloga lične političke koristi.

“Dajte da nastupimo jednom ozbiljno, jer je ovo važan, možda i istorijski trenutak kada treba da pokažemo slogu”, naveo je Đurić.

Napomenuo je da je situacija u vezi sa KiM veoma teška već generacijama.

Kako kaže, državna delegacija Srbije ima jasnu platformu za razgovore, a to je očuvanje nacionalnih interesa na osnovu ustava sa željom da se ekonomska saradnja proširi.

Naveo je i da je na sastancima sa prištinskom delegacijom predsednik Vučić insistirao da se konačno otvore arhivi OVK, jer se ništa ne zna o sudbini 500 Srba.

Đurić kaže da Vučić na svim sastancima insistira da se reši pitanje nestalih i da je Beograd na sve napčine spreman da otvori svoje arhive, ali da i Priština otvori svoje.

Đurić je komentarisao i napad na srpske mladiće u Babinom mostu, istakavši da je to izraz političke mržnje koju vode pojedini političari iz Prištine.

Izvor RTS

Comments