Đurić: Tadić pravi rijaliti od najteže srpske teme

Da je bivši predsednik Boris Tadić državnik, danas bi tražio službenu audijenciju kod sadašnjeg predsednika Srbije, izneo svoje mišljenje i možda nekakav savet, a ne bi pozivao na “revolveraške obračune” i pravio rijaliti šou od najteže teme srpske politike, kaže potpredsednik GO SNS Marko Đurić u izjavi koja je dostavljena medijima.

“Kao što državnik nije danas, tako nije ni bio u vreme kad je bio predsednik, kada je svojom nesposobnošću i neodgovornošću napravio toliku štetu da nam je u mnogo čemu za dugi niz godina vezao ruke u nastojanjima da se borimo za južnu srpsku pokrajinu”, kaže Đurić.

Uz ocenu da je veći deo naše politike po pitanju Kosova i Metohije bio saniranje štete koju je Tadić napravio, on je, dodaje Đurić, “i pored svoje poslovične samozaljubljenosti”, odlazeći sa funkcije bio i sam svestan katastrofalnog stanja u koje je doveo državu, nacionalne interese i ekonomiju.

“Tadić se nadao da će sve njegove brljotine doći na naplatu naslednicima, a da će se on oprane biografije, a računajući na kratko pamćenje građana, vratiti pobednosno da državu spašava iz propasti u koju ju je sam doveo”, navodi Đurić.

On primećuje da je “Tadićeva frustracija posledica činjenice da je Srbija predvođena Aleksandrom Vučićem uspela da se, suprotno njegovim i očekivanjima njegove kamarile, uzdigne iz ponora samouništenja”.

“Niti su građani slepi do očiju, niti su oboleli od kolektivne amnezije da se ne bi sećali katastrofalnog bilansa Tadićeve vladavine, i da ne bi videli sa kolikom je mukom i odgovornošću Srbija vođena proteklih godina i podizana iz žute pustoši”, navodi Đurić i pita “otkud Tadiću uopšte ideja da bilo koga zanima da sluša njegova pravdanja i izgovore.

Đurić pita i otkud Tadiću ideja da je “vredan i dostojan da se u javnom političkom duelu susretne sa Vučićem, čovekom koji je bezbroj puta dokazao da je sve ono što Tadić nikada nije bio – i istinski rodoljub i državnik”.

Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadic pozvao je ranije danas Aleksandra Vučića da u TV-duelu diskutuju o optužbama koje Vučić iznosi na račun bivše vlasti koju je predvodio Tadić i o politici prema rešavanju pitanja Kosova.

Izvor: Danas

Comments

Pročitaj još