• Početna>
  • Vesti>

Samoopredeljenje odbilo Hotijev poziv da učestvuje u dijalogu

Samoopredeljenje neće pozitivno odgovoriti na poziv premijera Avdulaha Hotija, da predstavnici tog pokreta budu deo delegacije Kosova u dijalogu sa Srbijom na sastanicima u Briselu i Vašingtonu, poručuje portparol Samoopredeljenja Perparim Krieziu.

Krieziu je u objavi na društvenoj mreži Facebook napisao, da je kosovska vlada nelegitimna i nepouzdana, jer ne predstavlja volju građana i ne proizlazi iz glasa naroda na poslednjim izborima.

Prema njegovim rečima, “uprkos činjenici da prioriteti moraju biti upravljanje pandemijom, ekonomski oporavak, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i društveno-ekonomski razvoj, ova vlada je potpuno dezorijentisana i propada na svim nivoima, a bezuslovnu pažnju posvećuje procesu za koji ne postoji adekvatna priprema, podrška i legitimitet.”

“U skladu sa našim stavovima u vezi sa tom ilegalnom i nelegitimnom vladom, Samoopredeljenje neće pozitivno odgovoriti na Hotijev poziv. Naš stav po ovom pitanju je jasan. Kosovo može da vodi dijalog sa Srbijom tek nakon prevremenih izbora kada ćemo imati vladu sa punim legitimitetom, koja predstavlja i obezbeđuje jedinstvo kroz platformu koja dobija podršku 2/3 poslanika u skupštini”, napisao je Krieziu.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Foto: RTK

Comments

Pročitaj još