• Početna>
  • Vesti>

Hiseni traži koordinaciju Berlina, Pariza i Vašingtona

Koordinator Prištine za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni sastao se juce u Berlinu sa Matiasom Lutenbergom, savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, od koga je, kako je naveo, povodom dijaloga Beograda i Prištine zatražio koordinaciju između Berlina, Pariza i Vašingtona.

On je na Fejsbuku napisao da “samo uz uključivanje ove trojke može da se postigne sveobuhvatan sporazum uz obostrano priznanje”, prenelo je Kosovo onlajn.

Hiseni je preneo i da je Lutenberga i ostale nemačke zvaničnike sa kojima je razgovarao informisao o toku sastanaka u Briselu.

“Uvažavajući posvećenost EU i rad specijalnog izaslanika (Miroslava) Lajčaka u pregovorima koji su se odvijali u Briselu, naglasio sam da bi dijalog trebalo da poprimi novu dinamiku kako ne bi trošili dragoceno vreme, odugovlačenjem procesa. Treba bez odlaganja postaviti na diskusiju glavno pitanje – sveobuhvatni sporazum o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa”, dodao je Hiseni.

Hiseni je rekao i da je tokom sasatanaka sa nemačkim zvaničnicima dobio jasne poruke da su Nemačka i kancelarka Merkel i dalje snažno posvećeni snažnoj podršci pravednom, trajnom i sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine.

Hiseni je dodao da Priština u Nemačkoj vidi prijateljsku zemlju, “drugi dom velikog broja građana Kosova”.

Izvor: T a n j u 

Comments

Pročitaj još