• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Tema dijaloga normalizacija odnosa, nikako uzajamno priznanje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da su kosovski premijer Avdulah Hoti plasira” lažne vesti sa ciljem da potkopa napore za nastavak dijaloga”. Đurić je to izjavio povodom poslednje Hotijeve izjave u kojoj kosovski premijer kaže da se dijalog Beograda i Prištine vodi “zarad uzajamnog priznanja nezavisnosti”.

“U okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine razgovara se o raznim aspektima normalizacije odnosa i stvaranju uslova za normalan život građana na Kosovu i Metohiji, ali uzajamno priznanje nikada nije bilo niti će biti na agendi” saopštio je direktor Kancelarije za KiM.

Đurić je istakao da Hoti može, kao i do sada, isključivo da drži monologe na tu temu, ali dijaloga o tome neće biti.

“Predstavnici Prištine su za nas predstavnici privremenih institucija samouprave naše južne pokrajine, i tako ćemo i nadalje nastaviti da ih tretiramo, u želji da srpski i albanski narod iznađu modalitete za jačanje poverenja u miran i produktivan suživot” navodi se u Đuriževom saopštenju.

Đurić na kraju dodaje da zbog sve učestalijih provokacija Prištine i kako kaže ” lažnih informacija o sadržaju i ciljevima dijaloga” od Evropske unije, kao posrednika u razgovorima, zahteva da reaguje ovim povodom i “stane na put plasiranju dezinformacija”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još