• Početna>
  • Vesti>

Vučić o Vašingtonu: Biće to besane noći, spremni za sve opcije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su u toku pripreme za sastanak sa predstavnicima Prištine u Vašingtonu i da se ne zna šta će tačno biti agenda, ali da bi trebalo da se razgovara o ekonomiji.

On je za RTS rekao da će Beograd biti spreman za sve opcije i da će se odluke donositi na mudar način.

Vučić je naveo da su u toku pripreme za sastanak i da ne preteruje kada kaže da je Beograd deset puta spremniji nego Priština, i da to mogu da potvrde međunarodni predstavnici.

“Radimo svaki dan, pripremamo se po ceo dan”, ukazao je predsednik i dodao da se ne zna šta će tačno biti agenda, ali da bi trebalo da se prica o ekonomiji.

Ipak, kako kaže, moguće prisustvo Donalda Trampa govori da su moguće možda i još neke ideje.

“Mogu da kažem ljudima u Srbiji da nemam sumnje da će to za delegaciju koju vodim i sve nas biti besane, ne lake noći, ali da znamo svoj zadatak i kolika je svetinja koju čuvamo”, istakao je Vučić odgovarajući na pitanje da li očekuje da će noć između 3. i 4. septembra biti ključna i da mu na sto staviti konačni sporazum.

Vučić je rekao da je Ker Lindzi ozbiljan čovek, intiligentan i obrazovan i nije neko ko se rukovodi mržnom prema Srbiji i da na racionalan način sagledava stvari.

Napomenuo je i da u Srbiji ima mnogo ljudi koji bi s lakoćom rešili probleme i koji bi opsovali predsednika Amerike, ali je dodao da on to ne može da uradi, jer bi time ugrozio interese Srbije.

Naveo je da mu ne pada na pamet da uradi tako nešto posebno što je Tramp naklonjeniji našoj zemlji nego neki raniji predsednici.

“Čekam da vidim šta su njihovi predlozi”, rekao je Vučić i

istakao da je Srbija spremna za sve opcije i dodao da zna svako selo i svaki sporazum, za razliku od druge strane, koja, kaže, ne zna ni koje je sve sporazume potpisala.

“Ali ja ih nikad ne potcenjujem”, navodi Vučić.

Poručio je i da je Srbija najvažnija, imajući u vidu sve izazove, kao i da ljudim ne treba da brinu jer on ima iskustva, da se sastajao sa najvišim svetskim liderima.

“I to mi daje za pravo da mogu da kažem da ćemo odluke donositi na mudar način”, rekao je Vučić uz napomenu da se neće odbijati ništa tek da bi se odbilo, kao i da se neće prihvatati ono što je loše i porazno za zemlju.

“Čekamo da vidimo šta su predlozi”, kazao je Vučić.

Povodom poređenja sa sporazumom Izraela i UAE, Vučić je rekao da bi mogao da analizira kako je to postignuto, i dodao je da će se delegacija Beograda sasvim sigurno sastati sa Kušnerom, O”Brajanom, Grenelom i Pensom.

Vučić je napomenuo da niko nije nudio razmenu teritorija, niti bilo šta slično.

Naglasio je da će javnost biti upoznata sa svime što se događa i da ništa neće biti sakriveno.

“Verujem da ćemo imat snage i mudrosti da donesemo najbolje odluke”, rekao je Vučić i dodao da će na kraju o svemu odlučivati narod Srbije.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još