Počeo dvonedeljni teniski kamp u Gračanici

Na sportskom kompleksu Dragan Džajić u Gračanici otvoren je multietnički teniski kamp, koji je počeo simboličnim prebacivanjem loptice. Ovaj kamp okupiće dvadesetak mladih tenisera iz srpske, albanske, hrvatske i romske zajednice, koji će naredne dve nedelje učiti osnove teniske igre i koji će učesnicima omogućiti druženje sa vršnjacima drugih zajednica.

Kamp je finansijski i tehnički, obezbeđivanjem neophodne opreme, podržao OEBS, koji je kao domaćina turnira izabrao Opštinu Gračanica.

Zamenik predsednika opštine Gračanica Saša Danić je, pozdravljajući prisutne, istakao da lokalna samouprava vodi računa o najmlađima i o njihovom pravilnom i zdravom razvoju,

„Ovde ste da bi se zavaljali i družili, ovde ste da bi ste učili o tenisu i njegovoj magiji. Učićete i jedni o drugima i saznati koliko je lepo i normalno igrati, učiti i raditi zajedno. Možda, verujem da je moguće, da iz ovog našeg kampa proiziđe neko veliko ime svetskog tenisa“, kazao je Danić.

Trener Marija Đorđević kaže da će učesnici učiti i o osnovama teniske igre, da će trenirati i međusobno se nadmetati na zabavan i organizovan način.

„Zbog aktuelne pandemije ono što ćemo prvo ispoštovati je distanca, sobzirom da je ovo sport koji to zahteva, jer je jedan igrač na jednom, drugi na drugom kraju terena. Radićemo svakog dana od ponedeljka do petka, gde ćemo imati četvoro dece u jednom danu, pa u drugom danu i tako do kraja kampa“, kazala je Đorđević.

Teniski kamp u Gračanici trajaće dve nedelje.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još