• Početna>
  • Vesti>

Saljihu: Utakmica sa Partizanom najbolje sećanje na Vokrija

Prvu utakmicu u novoj sezoni lige nacija reprezentacija Kosova odigraće 3. septembra protiv ekipe Moldavije na neutralnom terenu u italijanskom gradu Parmi. Ipak generalni sekretar kosovske federacije Erold Salihu smatra da je utakmica sezone za kosovsku reprezentaciju baraž meč sa selekcijom Severne Makedonije koju će 8. oktobra biti odigran u Skoplju.

“To je za nas u ovommtrenutku svakako najvažniji duel, a ove prve utakmice u Ligi nacija biće odlična priprema za taj duel. Spremni smo u svakom smislu reči za ovaj susret, jer nam daje prilku da se kroz baraž borimo za Evropsko prvenstvo. Utakmica se igra u Skoplju i zbog novonastale situacije oko epidemije biće odigrana bez publike, što u određenom smislu olakšava organizaciju susreta”, ističe Salihu.

Iskusni fudbalski radnik podseća da lik i delo nekadašnjeg predsednika fudbalskog saveza Kosova Fadilja Vokrija i dalje živi i da se nije odustalo od ideje da se u njegovu čast odigra ili prijateljski meč sa Partizanom ili turnir na kome bi pored Prištine i Partizana iz Beograda učestvovale i ekipe turskog Fenerbahčea i Laba.

“Ova ideja nije zamrla i čim se stvore uslovi pokušaćemo da organizujemo prijateljsku utakmicu, pa zašto ne i prvih ekipa Prištine i Partizana iz Beograda, u čast Vokrija, jer svi znamo koliko je dao fudbalu, ali i znamo koliko navijači Partizana ceni Fadiljov doprinos ovom klubu. To bi bio i najbolji način spajanja pomalo pokidanih sportskih veza ova dva kluba”, kaže za RTK2 Erold Salihu.

Osim utakmice protiv Moldavije u septembarskom ciklusu, reprentacija Kosova ugostiće i selekciju Grčke 6. septembra na gradskom stadionu u Prištini.

Izvor: RTK 2

Foto: RTK 2

Comments

Pročitaj još