• Početna>
  • Vesti>

Mali fudbaleri sa Kosova u poseti FK “Brodarac” u Beogradu

Deca sa područja Kosova koja borave u Beogradu, u okviru projekta “Srbija te zove 2020” i u organizaciji sportskog kampa Sport stars i uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, posetila su danas FK “Brodarac” iz Beograda, gde su mogli da se upoznaju sa tim uspešnim timom, prenosi TV Most.

Sportski kamp Sport stars i Kancelarija za KiM, nastavili su sa aktivnostima koje su organizovane za decu sa Kosova, nakon prepodnevnih treninga koje su mališani imali.

Jedinstveni boravak dece sa Kosova, gde su u prilici da se aktivnije bave sportom i da se upoznaju sa najboljim sportistima, nastavljeno je na stadionu FK “Brodarac”.

“Ono sto mi radimo, u nekom segmentu našeg posla, ovo je najmanje što možemo da učinimo”, istakao je Dragan Ilić – Lita iz FK “Brodarac”.

Iz “Brodarca” poručuju da će nastaviti ovu divnu saradnju i da će deci sa Kosova uvek priteći u pomoć.

Mnogi pomažu deci sa Kosova, kako ko ume i kako ko može. Trenerima je ovo pravi način, navodi TV Most.

Fudbalski trener Branko Zagorac kaže da je sem igranja fudbala, važno biti dobar čovek.

“Velika mi je čast što mogu da budem deo ovog projekta i na svoj način pomognem deci sa KiM. Ima ovde i budućih šampiona, ali prvenstveno ima mnogo budućih dobrih ljudi, a to je na prvom mestu. Pohvalio bih svu decu, a pre svega njihove roditelje na vaspitanju koje su im dali”, kaže trener Zagorac.

Mali fudbaleri su srećni jer su od svojih trenera naučili “nove cake”, kako kažu.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još