• Početna>
  • Vesti>

Kabinet gradonačelnika Zvečana: “Oxygen concentrator” za Dom zdravlja

Kabinet gradonačelnika Zvečana Vučine Jankovića donirao je vredni aparat “Oxygen concentrator” Domu zdravlja u Zvečanu. Ovakav aparat može kiseonikom da zbrinjava četiri pacijenta odjednom, bilo da se radi o zbrinjavanju unutar Doma zdravlja ili tokom transporta.

“Ova donacija je od izuzetno funkcionalne važnosti naročito u ovom periodu kada smo u pandemiji virusa COVID-19. Kancelarija gradonačelnika od početka pandemije aktivno prati i učestvuje u rešavanju
svih zahteva vezanih za pandemiju i potrebe prevencije nastanka bolesti sa jedne strane i obezbeđivanja zaštitne opreme za zaposlene sa druge” navode u Domu zdravlja za program Radio Kosovske Mitrovice.


Tokom ove godine kabinet gradonačelnika je Domu zdravlja Zvečan donirao aparat Brojač krvnih slika, kao i neophodne reagense za pomenuti aparat, dva
sterilizatora kapaciteta 120 litara, Holter monitoring rada srca i krvnog pritiska, Dezo barijeru na ulazu u Dom zdravlja, pulsni oksimetar, beskontaktne termometre, kao i veliki broj maski, rukavica, vizira, naočara, skafandera, kaljača.

Navode da su sve preventivne aktivnosti i njihovo korišćenje dale rezultat realtivno manjeg broja obolelih i pozitivnih na korona virus u odnosu na druge sredine, a da niko od zaposlenih nije bio pozitivan na virus, a da je kontakt ostvaren u Domu zdravlja.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još