Mali sportisti sa Kosova i Metohije u Beogradu

Kancelarija za KiM i Sport Stars „Srbija te zove 2020“, organizovali su boravak za 49 dece sa KiM u Beogradu. Ovakav vid druženja i aktivnog bavljenja sportom se po prvi put organizuje. Mališani će tokom 10 dnevnog boravka trenirati razne sportove, a u tome će im pomagati vrsni sportisti, bivši reprezentativci.

Raznovrsni sportovi spojili su decu iz svih krajeva KiM na jednom mestu, u beogradskom domu učenika Patrijarh Pavle.

Sportska organizacija Sport Stars, koja inače organizuje sportske kampove, učinila je da deci boravak bude što raznovrsniji i zanimljiv.

„Ovo je prvi projekat ovakvog formata, gde deca sa područja Kosova i Metohije dolaze u Beograd da treniraju više sportova odjednom. Trenutno je ovde 49 dece koji treniraju fudbal, košarku, odbojku, rukomet i tenis. Inicijativa je i ranije postojala, a sad je projekat realizovan uz pomoć i podršku Kancelarije za KiM i grada Beograda“, rekao je Lazar Mladenović, koordinator Sport Stars-a.

Iz kampa Sport Stars kažu da se nadaju da će se i ubuduće družiti sa ovim mladim sportistima.

„Nadamo se da će ova deca doći i sledeće leto, kao i srpska deca iz dijaspore, a da možda u Srbiju dođu i stranci da treniraju i da im približimo Srbiju“, kaže Mladenović.

Cilj ove posete je da se deca približe sportu, da još više napreduju i da postanu vrhunski sportisti. Treninge vode uvaženi sportisti i bivši reprezentativci, koji će svojim znanjem i iskustvom pomoći budućim prvacima u svetu sporta.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam deo ove sportske priče, posebno što su ovde deca sa KiM i što imamo tu mogućnost, a posebno ja u odbojkaškom sportu, uz pomoć svoje logistike, odnosno trenera koje sam obezbedio, da pružim optimalne uslove deci da se ostvare u oblasti društvenog života i sportu. Deca imaju priliku da upoznaju Beograd, da vide rad sa trenerima koji su na višem nivou, a sa druge strane imaju mogućnost da upoznaju situacije koje će im pomoći da neke stvari u životu rešavaju mnogo bolje i na mnogo bolji način“, rekao je bivši reprezentativac Željko Tanasković.

Prvi dan boravka u Beogradu je na Anju, Ivu, Danicu ,Tanju i Strahinju ostavio sjajan utisak. Srećnu su kažu, jer su imali priliku da upotpune svoje sportske veštine.

Narednih dana ove male sportiste očekuje još mnogo napornih treninga, koji će, verujemo, dati najbolje rezultate.

O zdravlju dece brinu lekari i medicinske sestre iz Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još