• Početna>
  • Vesti>

U srpskim sredinama na KiM jedna osoba preminula, četiri pozitivne na Covid-19

U srpskim sredinama na KiM registrovana su 4 nova slučaja virusa korona od 62 testirane osobe. U poslednja 24 sata 4 osobe su izlečene, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare dr.epidemiolog Aleksandar Antonijević.

U Kosovskoj Mitrovici je jedan pacijent oboleo a dva su izlečena i zabeležen je jedan smrtni slučaj, u Zvečanu 1 oboleo i 1 izlečen, i u Leposaviću i Zubinom Potoku po jedan novooboleo. Kada je reč o većinski srpskim sredinama, tamo nema ni novoobolelih niti izlečenih.

Hospitalizovano je 54 sa potvrđenim PCR testom, a 329 pacijenta su u samoizolaciji.

U Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici hospitalizovano je 49 lica, u KBC Dragiša Mišović 1, u KBC u Kragujevcu 1 i u KC u Nišu još 3 pacijenta.

Od početka pandemije testirano je ukupno 4335 osoba i registrovano je 994 slučajeva koronavirusa.

I danas su u Kriznom štabu podsetili na to da se od 18. juna beleži ponovni porast inficiranih, te da je ukupno 383 aktivna slučaja i 524 izlečenih.

Antonijević navodi da će, kao što je i najavljeno, u Kosovskoj Mitrovici uskoro početi sa radom laboratorija za PCR testiranje, za koju su obezbeđena dva aparata.

“Laboratorija će krenuti uskoro sa radom, što je i najavljeno na konferencijama. To je sjajna vest, ne samo vezano za sadašnju situaciju već i za ubuduće. To su najsavremeniji aparati i trebalo bi da dobijemo dva aparata. Njihov kapacitet je oko 1000 uzoraka dnevno a danas dolazi delegacija iz Batajnice, kako bi videli da li naše prostorije zadovoljavaju standarde ili će morati da se izgradi novi objekat. Aparati su kompletno automatizovani i nema specijalne procedure” rekao je Antonijević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još