Aparat za analizu krvi za Dom zdravlja u Ugljaru

Dom zdravlja Kosovo Polje sa izmeštenim sedištem u selu Ugljare od odeljenja za zdravstvo opštine Gračanica dobio je savremeni aparat za analizu krvi vredan oko 5.000 evra. Vrednu donaciju Domu zdravlja Kosovo Polje – Ugljare uručio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović u pratnji direktora KBC-a Priština – Graćanica Bratislavom Lazićem i direktorom odeljenja za zdravstvo Aleksandrom Popovićem.

“Mi smo veoma zadovoljni radom ove institucije koja se uspešno borila i tokom kovid pandemije, a mi ćemo kao opština nastaviti da ulažemo u naše institucije i nastojaćemo da domovi zdravlja i KBC imaju što bolje uslove za lečenje naših meštana,” rekao je Popović.

Direktor Doma zdravlja u Ugljaru Jordan Petrović zahvalio se predsedniku Popoviću i opštinskom odeljenju za zdravstvo na vrednoj donaciji.

“Krvni analizator će umnogome doprinet poboljšanju rada analiza svih pacijenata u enklavi. Do sada smo radili analize u Gračanici ili Lapljem Selu a sada će sve analize moći da se urade ovde u Domu zdravlja u Ugljaru”, kazao je Petrović.

Dom zdralja u Ugljaru uskoro će imati nove prostorije čiju će izgradnju finansirati vlada Republike Srbije i Kancelariji za KiM.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još