Uhapšeno četvoro Srba sa KiM zbog posedovanja oružja i pucnjave

Osnovni sud u Peći odredio je pritvor od 30 dana četvorici Srba sa severa Kosova i Metohije zbog kako se navodi u presudi , krivičnog dela “neovlašćene upotrebe opasnih sredstava ili oružja” koje su navodno izveli na planini Mokra Gora u opštini Istok.

Naime, četvorica Srba, dvojica iz opštine Severna Mitrovica i dvojica iz Zubinog Potoka, R.K., P.M., M.U. i G.M. uhapšeni su u nedelju na mestu zvanom Savina Voda posle pucnjave koju su prijavili građani.

Vesto o hapšenju četvorice Srba prvi su preneli prištinski mediji na albanskom jeziku koji su između ostalog naveli da je uhapšenima zaplenjeno više komada oružja kao i više od sto metaka različitog kalibra jer su, kako su naveli, “pucali u planinama opštine Istok”. Osnovni sud u Peći prihvatio je predlog tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenima a advokat Dejan A.Vasić ističe da mu je nejasno zašto im je određen pritvor jer je za pomenuto krivično deo predviđena – novčana kazna.

“Za krivično delo nedozvoljeno posedovanje i upotrebu oružja ne određuje se pritvor već novčana kazna, a zakonski se i u praksi novčano kažnjava i to do pet stotina evra”, ističe advokat Vasić.

Inače, kako se navodi u saopštenju suda u Peći slučaj je registrovan u subotu popodne a prema nezvaničnim saznanjima pucnjava je usledila tokom organizovane berbe borovnica.

Izvor: Novosti

Comments