• Početna>
  • Vesti>

Poslanici sa KiM u Skupštini Srbije: Insistiraćemo na istini, pucali u našu mladost i budućnost

Poslanici Narodne Skupštine sa KiM Danijela Vujičić, Ljubomir Marić i Milan Savić povodom 17 godina od zločina u Goraždevcu poručili su da će se insistirati do kraja na istini jer ovakav zločin se ne sme i neće zaboraviti.

“Prošlo je 17 godina bola, tuge , nespokoja i nade da će akteri terorističkog  napada na srpsku decu na reci Bistrici u Goraždevcu biti privedeni pravdi , zarad i u ime pravde. Tog dana 13. 08. 2003. godine, u vreme navodnog mira i u prisustvu više hiljada naoružanih vojnika KFOR-a i brojnih međunarodnih policajaca albanski ekstremisti su rafalom iz automatskog oružja , pucali u našu mladost i budućnost. Rafal smrti je pokosio detinjstvo”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da Međunarodna zajednica i svi njeni zvaničnici godinama ćute pred zločinima počinjenim nad srpskom decom i srpskim narodom.

“ZAŠTO ??? Svaki nerasvetljeni zlocin je mrlja međunarodne zajednice u moru nepravde koja je zadesila srpski narod. Samo slabi ne umeju biti pravedni.Pozivamo međunarodnu zajednicu UN, Kfor i Euleks da pokažu dovoljno  hrabrosti i rasvetle zločine nad srpskom decom. Insistiraćemo do kraja na istini, jer ovakav zločin ne smemo i nećemo zaboraviti”, navedeno se u zajedničkom saopštenju.

Izvor: 

Comments

Pročitaj još