• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: ”Ko je Pećku Bistricu kod Goraždevca zamutio krvlju nevino ubijene dece?!

Pucati na srpsku decu iz zasede dok se igraju i kupaju u reci mogao je samo nečovek pomračenog uma. Zato je ubistvo nevine dece koja još nisu zakoračala u život monstruozan zločin koji ne sme ostati nekažnjen“, izjavio je ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, povodom godišnjice jednog od najvećih zločina nad Srbima na Kosovu koji se na današnji dan 2003.godine dogodio u Goraždevcu kod Peći.

Ministar Jevtić je ponovio više puta izrečeni stav da svaki zločin nosi ime i prezime onog koji ga je počinio i da je tužno i poražavajuće da za ubistvo dvanaestogodišnjeg Pantelije Dakića i devetnaestogodišnjeg Ivana Jovovića, kao i teško ranjavanje Đorđa Ugrenovića (20), Bogdana Bukumirića (14), Marka Bogićevića (12), Dragane Srbljak (13) niko nije odgovarao ni posle 17.godina.

”Pored onih koji su tog avgustovskog dana na srpsku nejač na reci Bistirici ispalili 78 metaka, velika je odgovornost i na onima koji ne rade ništa da rasvetle zločine. Zato i dalje podsećamo i opominjemo da zločin poput ovog u Goraždevcu ali i onog u Starom Grackom, Obiliću, Livadicama kod Podujeva, Cernici kod Gnjilana, pogroma 17.marta ali i svi ostali zločini u kojima su nevine žrtve bili kosovski Srbi, moraju biti rasvetljeni radi istine, pravde i prosperitetnije zajedničke budućnosti na Kosovu”, rekao je Jevtić.

Zbog toga i dalje apelujemo na predstavnike međunarodne zajednice koji su tada svima garantovali bezbednost i mir ali i na institucije na Kosovu, da urade više kako bi adekvatno kaznili počinioce nedela nad nevinim ljudima jer pravda na Kosovu mora biti dostupna svima, a pravda više ne može da čeka”, stoji u saopštenju.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još