• Početna>
  • Vesti>

Đurić sa ambasadorom Indije o dijalogu Beograda i Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić je ambasadora Batačardžija upoznao sa tokom političkog i ekspertskog dijaloga Beograda i Prištine, ističući da je Beograd dosledno opredeljen za rešavanje problema dijalogom, ali da neće pozitivno odgovoriti na bilo kakav eventualni pokušaj nametanja rešenja.

Prema njegovim rečima, pitanje Kosova i Metohije je ozbiljno i dalekosežno međunarodno-pravno pitanje, i razumljivo je što mnoge države sa velikim interesovanjem prate politički i diplomatski razvoj događaja po tom pitanju.

Đurić je istakao da je za Srbiju od suštinske važnosti da u međunarodnoj areni na svojoj strani ima mnogoljudnu i uticajnu državu kakva je Indija, jer upravo zahvaljujući toj podršci danas možemo da kažemo da ubedljivo većinski deo čovečanstva ne podržava jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. 

Srbija će, poručio je Đurić, nastaviti da u duhu  tradicionalnog prijateljstva gradi odnose saradnje i poverenja sa Indijom i da podržava izgradnju mira, stabilnosti i napretka na Indijskom potkontinentu, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još