Đurić: Srpska deca pala su kao žrtve sulude ideologije mržnje usmerene ka jednom narodu

Sutra se navršava još jedna tužna godina i sećanje na stradalu nevinu decu u Goraždevcu 2003.godine. Tim povodom u saopštenju za javnost direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je poručio:

Čitava Srbija saučestvuje u bolu žitelja Goraždevca, na čiju decu su 13. avgusta 2003. godine teroristi kukakvički otvorili vatru, usmrtivši Panteliju Dakića (12) i Ivana Jovovića (19), i teško ranivši Marka Bogićevića (12), Draganu Srbljak (13), Bogdana Bukumirića (14) i Đorđa Ugrenovića (20).

“Srpska deca pala su kao žrtve sulude ideologije mržnje, koja nije usmerena ni prema kome određenom, već prema čitavom jednom narodu, njegovoj kulturi i trajanju, i nažalost ta ideologija do danas nije napuštena i ima brojne političke sponzore u Prištini.

Srbi u Goraždevcu, uprkos svom tragičnom gubitku i mukama koje svakodnevno savlađuju, i dalje opstaju na svojoj zemlji i ognjištima, čuvajući grobove svoje dece i predaka i trag srpskog postojanja u Metohiji, a država Srbija će nastaviti da im pomaže na svaki način da se srpsko ime i nadalje čuje tamo gde se u kontinuitetu čulo vekovima” rekao je Đurić.

U saopštenju se kaže da će stradanje srpske dece na Bistrici ostati kao večno upozorenje zapisano u velikoj i prepunoj knjizi srpskih stradanja na Kosovu i Metohiji, ali i kao podsetnik na obavezu da država Srbija nikada više ne bude toliko slaba i bespomoćna da oni koji nas mrze pomisle da mogu nekažnjeno napasti bilo kog našeg sunarodnika.

“Ova tužna godišnjica je i povod da se još jednom sa negodovanjem setimo neuspeha međunarodnog pravosuđa na Kosovu i Metohiji, koje nije rasvetlilo nijedan od zločina počinjenih nad srpskim stanovništvom nakon 2000. godine.

Zatvarajući istragu o stradanju naše dece i mučeništvu mnogih drugih naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, učinjen je greh protiv čovečnosti, a demokratski svet je kapitulirao pred ideologijama mržnje i terorizmom” , zaključio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments