• Početna>
  • Vesti>

Počeli radovi na rekonstrukciji trotara u ulici Kralja Petra I

Radovi na rekonstrukciji trotoara i uređenja osvetljenja u ulici Kralja Petra I, koji će obuhvatati i izgradnju fontane na novom kružnom toku, u tački spajanja ulica kralja Petra I i Knjaza Miloša, započeti su danas.

U toku su radovi na rekonstrukciji trotoara u ulici Kralja Petra I što uključuje i zamenu rasvete u tom delu. Vrednost ovog projekta iznosi 700.225,00 evra a projekat ima za cilj da se urbanistićki nadoveže na postojeće šetalište o tako proširi pešačku zonu.

Trenutno izvođenje radova obuhvata 6.706.5 m2 rekonstrukcije trotoara i rasvete u ulici Kralja Petra I,  12.302m2 predviđenih za renoviranje unutrašnjih prostorija, 840m2 igradnja novih igrališta i 371.1m2 predvidjenih za rekonstrukciju partera.

Predsednik Privremenog organa opštine Aleksandar Spirić je prošle nedelje pozvao građane na razumevanje i strpljenje, jer će se zbog radova, u pomenutoj ulici, saobraćaj odvijati otežano i uz podršku policije.

Prema našim informacijama, taksi stanica u ulici Kralja Petra I je privremeno izmeštena na 3 lokacije u gradu, u Kolašinskoj ulici, na ulazu u Kosovsku Mitrovicu ( kod “Sreza”) i na autobuskoj stanici.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još