• Početna>
  • Vesti>

“Nemoguće je zaustaviti ulazak srpske vojske na teritoriju Kosova”

Bivši članovi Komisije za demarkaciju Fljorim Isufi i Špejtim Bulići rekli su da je srpska žandarmerija ušla na teritoriju Kosova oko 300 metara vazdušne linije od najbliže prelazne tačke, prenosi Gazeta Ekspres.

Kako taj list navodi, prisustvo 11 pripadnika srpske žandarmerije, viđenih u petak kako se slobodno kreću u mestu Karačevo nadomak Kamenice veoma je uznemirilo stanovnike tog mesta.

Usledile su i brojne reakcije sa zahtevima za pojašnjenje kako je došlo do tog događaja. Nadležne institucije saopštile su da je reč o zajedničkoj rutinskoj patroli sinhronizovane sa KFOR-om.

Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri je istog dana reagovao objavom na Fejsbuk nalogu, koju je pojasnio za T7, komentarišući Hradinajevu posetu sutradan po ulasku srpske žandarmerije na Kosovo.

Gostujući na T7, Haziri je kritikovao i kosovskog premijera Hotija zbog mera za suzbijanje pandemije koronavirusa i dijaloga.

Naglasio je da ukoliko Pokret Samoopredeljenje pronađe partnera za pokretanje nepoverenja Vladi , ima sva prava da to učini, kao što je učinila i partija kojoj on pripada.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još