• Početna>
  • Vesti>

Brojevi i dalje visoki, počinje izgradnja kovid bolnice u Kruševcu

Epidemiološka situacija je i dalje nesigurna i pored poboljšanja, upozoravaju epidemiolozi. Prioritet su maske i održavanje distance.

Posebno ugroženi od korone su naši najstariji sugrađani. U ovom trenutku u ustanovama socijalne zaštite i odmorima za smeštaj starih, virus je potvrđen kod 255 korisnika i 79 zaposlenih.

Njihovo zdravstveno stanje je dobro.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 644, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 239.

Danas je poslednji dan za poslodavce u Srbiji do kada bi trebalo da donesu plan primene mera za bezbedan i zdrav rad u vreme pandemije.

Inspektori rada će od sutra kontrolisati firme, a predviđene kazne za one koji ne poštuju mere su od 800.000 do milion dinara.

Cilj navode inspektori nije samo kažnjavanje već i savetodavna podrška poslodavcima da se što pre prilagode Pravilniku o preventivnim merama.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano 236 novih slučajeva koronavirusa. Preminulo je još 9 pacijenata. Na respiratoru je 106 osoba.

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da subrojevi i dalje visoki a situacija nesigurna i pored poboljšanja.

Broj kontrolnih pregleda u kovid ambulantama se neprekidno povećava i veći je od broja prvih pregleda, što je, kako je istakao dr Kon, pozitivno.  

Što se tiče nove školske godine, Kon kaže da samo zdravo dete može da ide u školu, a roditelji će biti saradnici. Ponašanje u školi biće definisano i za nastavnike i za učenike. 

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još