• Početna>
  • Vesti>

Na Kosovu počela sa radom prva srpska internet prodavnica “Kupuj sa Kosmeta”

Sa ciljem da predstave proizvode sa Kosova domaćem i stranom internet tržištu, Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” i Inicijativa “Digitalna Srbija”, uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, pokrenule su prvu srpsku internet prodavnicu na Kosovu – “Kupuj sa Kosmeta”.

Kroz objedinjenu ponudu zainteresovanim kupcima se nude različiti zanatski proizvodi, kao i povoljne usluge digitalnog poslovanja, a posetioci ovog sajta će moći da se upoznaju i sa privrednim potencijalnom Kosova.

Direktor internet prodavnice Nikole Vasić, rekao je za Kosovo Onlajn da su pripreme za pokretanje ovog projekta trajale gotovo šest meseci.

“Naša želja je da, koristeći prednosti internet trgovine, poboljšamo ekonomski razvoj Kosova i Metohije, koji je jedan od glavnih uslova za ostanak Srba na ovom području. Naši proizvodi su dostupni svim kupcima, kako na Kosovu i Srbiji, tako i u inostranstvu, a kupljenu robu šaljemo brzom poštom. Iako smo tek sinoć krenuli, zainteresovanost kupaca i posećenost sajtu je na visokom novou”, rekao je Vasić.

On je pozvao proizvođače sa Kosova, koji žele da prodaju svoje proizvode, da se jave ovoj organizaciji.

“Smatramo da je pored očuvanja srpske kulturne i istorijske baštine na ovim prostorima, neophodna i pomoć Srbima koji ovde žive da samostalno privređuju”, poručuje Vasić.

Upravo je priliku samoprivređivanje podržala i finansijski pomogla Kancelarija za Kosovo i Metohiju u kojoj su za Kosovo Onlajn rekli da su uvek spremni da spremni “da podrže inovativne ideje i razne vrste start-ap projekata, koji bi za rezultat mogli imati ekonomsko jačanje srpskog naroda u južnoj pokrajini“.

“Najbolje od svega je što su inicijatori projekta i njegovi realizatori na terenu mladi i preduzimljivi stručnjaci, koji istovremeno žele da našim ljudima na Kosmetu pomognu da uhvate priključak sa savremenim trendovima u onlajn trgovini, ali i da budu promoteri proizvoda koje, pre svega, izrađuju male radionice i porodične manufakture u većinski srpskim sredinama na KiM. Reč je, dakle, o inicijativi u povoju, koja tek treba da pokaže svoj puni potencijal”, poručuju iz Kancelarije za KiM.

Izvor : Kosovo Online

Comments

Pročitaj još