• Početna>
  • Vesti>

Simić čestitao Dan rudara: Čuvajući Trepču vi čuvate sebe,svoje porodice i naš narod na Kosovu i Metohiji

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić čestitao je rudarima Trepče “Dan rudara”.

“Kažu da je rudarski hleb sa devet kora, toliko “kora” je i na dlanovima vrednih i marljivih rudara naše Trepče koji svojim radom daju snažan doprinos opstanku više hiljada Srba na Kosovu i Metohiji decenijama unazad” naveo je Simić u čestitki na svojoj Fejsbuk stranici.

I kada je trebalo ovi junaci su nebrojeno puta u prošlosti pokazali da su spremni da se za ovaj narod i našu Trepču bore i nad zemljom, učestvujući u borbama protiv svih okupatora koji su hteli da otmu rudu od našeg naroda, i na svim građanskim protestima na severu Kosova i Metohije, bez straha, isto kao što se u kopovima i na horizontima bore sa stenama i rudom, istakao je Simić.

Simić kaže da je nažalost pandemija virusa korona ove godine sprečila da kao i svake godine zajedno proslave Dan rudara Srbije sa rudarima Trepče.

“Da bar jedan dan provedem u društvu ovih hrabrih i neustrašivih boraca koji svojim teškim ali poštenim radom zarađuju tu “koru” hleba za svoju decu i krče put napretka našeg naroda. Zato danas na ovaj način čestitam vaš praznik.

Srećan vam Dan rudara Srbije dragi rudari, želim vam puno zdravlja, snage i upornosti da istrajete na ovom teškom poslu jer čuvajući Trepču vi čuvate sebe,svoje porodice i naš narod na Kosovu i Metohiji.

U nadi da ćemo se uskoro videti pozdravljam vas uz tradicionalni pozdrav Srećno, navodi se u čestitki.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Fejsbuk

Comments

Pročitaj još