• Početna>
  • Vesti>

Koronavirusom zaraženo 200 pripadnika kosovske policije

Foto: Kosovska policija

Direktor operativnog odeljenja kosovske policije Afrim Ahmeti u intervjuu za Ekonomia Online rekao je da je trenutno 200 pripadnika policije zaraženo koronavirusom, prenosi RTK.

„Bez sumnje, kosovska policija, kao i svi drugi građani, nisu imuni na pandemiju, s obzirom da je nakon lekara, policija svakodnevno bila na prvom frontu u službi građana . Od početka pandemije smo imali 348 zaraženih službenika, 146 se oporavilo i nažalost dvoje naših kolega je preminulo. Od 200 pripadnika naše službe koliko je trenutno zaraženo kovidom-19, njih devetoro se nalazi na lečenju u bolnicama, dok je 191 u samoizolaciji”, rekao je Ahmeti.

Ahmeti je rekao da je policija od samog početka širenja pandemije bila angažovana u punom kapacitetu.

“Angažovali smo preko četiri hiljade policajaca u 12-satnom rasporedu koji se isključivo bave sprovođenjem odluke Vlade u primeni mera za sprečavanje širenja koronavirusa ,ne računajući graničnu policiju koja vrši redovne dužnosti i koja se na ovaj ili onaj način uključuje u aktivnosti oko kovida-19 “, rekao je Ahmeti.

 Prema njegovim rečima, plan upravljanja pandemijom sprovodi se na celom Kosovu, uključujući i severne opštine.

“Policija deluje kao jedinstvena organizacija na celoj teritoriji Kosova, čak i u severnim kosovskim opštinama. Odluke Vlade Kosova se poštuju se bez izuzetka, a obavljamo i sve ostale dužnosti koje su u našoj nadležnosti”, zaključuje Ahmeti.

Izvor: Kosovo online / RTKlive

Comments

Pročitaj još