Đurić čestitao Dan rudara: Predanim radom rudarima na KiM osiguraćemo bolje uslove rada, veće zarade i pristojan životni standard

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, rudarima na Kosovu i Metohiji, rukovodstvu i svim zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu „Trepča“, kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije, čestitam Dan rudara, navodi se u čestitki direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Rudarsko-metalurško-hemijski kombinat „Trepča“ je strateški resurs, koji decenijama daje značajan doprinos razvoju naše južne pokrajine, ali i privrednom i ukupnom napretku Republike Srbije. Častan i težak rudarski posao, duboko je ugrađen u napredak našeg energetskog sektora i razvoja Kosova i Metohije.

Naša pokrajina obiluje prirodnim lepotama i prirodnim bogatstvima, gde svakako spadaju i naša rudna bogatstva. Te resurse možemo i moramo iskoristiti predanim radom i naj tačin poboljšati život svakog pojedinca i društva u celini. Rudari su pokazali da to znaju i mogu, navodi Đurić.

Ovogodišnje obeležavanje Dana rudara dolazi u trenutku kada kao država i kao narod prolazimo kroz teške i sudbonosne dane. Svedoci smo konstantnih izazova i pretnji koji se, između ostalog, odnose i na energetski sistem na Kosovu i Metohiji. Mudrom državničkom politikom, jedinstvom i slogom, moramo i možemo da zaštitimo ono što je naše i sačuvamo temelje egzistencije i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Izražavajući duboko poštovanje i zahvalnost za težak rudarski posao, uveravam vas da ćemo predano raditi da rudarima na KiM osiguramo bolje uslove rada, veće zarade i pristojan životni standard za njih i njihove porodice.

Uveren da, kao i do sada, delimo iste vrednosti i istu viziju budućnosti, još jednom vam čestitam vaš Dan i pozdravljam vas tradicionalnim rudarskim pozdravom „Srećno“!

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments