Đurić sa ambasadorkom Kine o dijalogu Beograda i Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić je kinesku ambasadorku detaljno upoznao sa tokom političkog i tehničkog dijaloga Beograda i Prištine.

On je, zahvalivši NR Kini na doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, izrazio zahvalnost Kini zbog stalne iskrene i prijateljske pomoći našoj zemlji na međunarodnom planu, kao što će i Srbija nastaviti da dosledno podržava politiku jedne Kine.

Srbija i Kina, prema njegovim rečima, dele viziju sveta koji bi počivao na principu zajednice za budućnost čovečanstva i miroljubivoj koegzistenciji i saradnji država i naroda.

Čelično prijateljstvo Srbije i Kine, kao i srdačni odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, izvanredan su osnov za dalju izgradnju obostrano korisne političke, ekonomske i kulturne saradnje naših država i naroda, rekao je Đurić.

On je još jednom zahvalio ambasadorki Čen Bo na njenom ličnom doprinosu učvršćivanju veza Srbije i Kine i njenom nesebičnom zalaganju da se Srbiji na svaki način pomogne u suočavanju sa izazovima epidemije koronavirusa.

Đurić je izrazio zadovoljstvo zbog brzog napretka radova na izgradnji novog Kulturnog centra NR Kine u Beogradu, izrazivši uverenje da će to biti mesto produktivnog dodira srpske i kineske kulture, i još jedna karika u lancu saradnje naših država, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments