Đurić: Nigde u Evropi, osim na Kosovu i Metohiji, civili nisu žrtve ovakvog terora

Današnji oružani napad na povratničku porodicu Kostić u Vidanju kod Kline je potvrda da na Kosovu i Metohiji, na teritoriji pod kontrolom privremenih vlasti u Prištini, i dalje postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu, i da politički ekstremisti i dalje računaju s nasiljem kao sredstvom za ostvarenje svojih ciljeva ,kaže se u saopštenju direktora Kancelarije Vlade Republike Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“Nigde u Evropi, osim na Kosovu i Metohiji, civili nisu žrtve ovakvog terora, i to samo zato što su druge nacije i vere. Zoran Kostić i njegova supruga pukom srećom su prošli nepovređeni, ali, da se ovako nešto više ne bi ponavljalo, međunarodna zajednica najzad mora da počne da stvari naziva pravim imenom, a da oštrije reaguje na svaki akt nasilja sa odlikama terorizma.

Dijalog je jedini put za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji, i smatramo da život u strahu od ovakve vrste nasilja ne sme da bude ničija stvarnost u 21. veku”, rekao je Đurić i dodao:

“Nadam se da će istraga pokazati ko stoji iza napada na kuću porodice Kostić i da će počinioci biti uhapšeni, a da će političke strukture u Prištini preduzeti iskrene korake ka stvaranju društvene klime u kojoj će ovako nešto biti nezamislivo”.

Izvor: RKM saopštenje

Comments