• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji preminulo još 8 pacijenata, koronavirusom zaraženo 258 osoba

Prema poslednjem preseku, bitku sa kovidom 19 izgubilo je još osam pacijenata, a novozaraženih je 258. Testirano je 7.168 osoba, na respiratorima je 146 pacijenata.

Situacija sa koronavirusom je povoljnija, ali smo daleko od vremena za opuštanje, upozoravaju lekari.

Krizni štab ponovo je apelovao na stanovništvo da poštuje sve mere, kao što su higijena, distanca i maske, kako bi se smanjio broj pacijenata u bolnicama, čime bi zdravstvene ustanove bile oslobođene za pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom. 

Zamenik direktora KBC “Dragiša Mišović”, dr Predrag Savić, rekao je za RTS se u toj ustanovi na lečenju nalazi 195 pacijenata, od čega je četvoro dece. Kako je rekao, 60 pacijenata je teže oblelih, a njih 23 su na respiratoru. 

Savić je rekao da teže oboleli imaju obostrane teške pneumonije i da su u ovom talasu mlađi pacijenti.

Istakao je da je u prethodnom talasu za dva meseca u KBC “Dragiša Mišović” lečeno 1.500 ljudi, a sada je za mesec dana zbrinuto 1.000 osoba.

U četiri kovid bolnice u Vranju ukupan broj pacijenata je 110. Među hospitalizovanima nema dece. Trenutan broj slobodnih mesta je 105.  

U Valjevu je juče registrovano 16 novoobolelih, što je manje nego prethodnih dana. Manje je i pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante na pregled. 

Izvor: RTS


Comments

Pročitaj još