• Početna>
  • Vesti>

U policiji tvrde da je u porastu broj kazni zbog nepoštovanja antikovid mera na severu Kosova

Na severu Kosova povećan je broj kažnjenih lica zbog nepoštovanja antikovid mera koje je propisala kosovska vlada i Ministarstvo zdravlja, rekao je za Kosovo Onlajn regionalni portparol kosovske policije Branislav Radović.

Kosovska policija sprovodi operativni plan gde se u sklopu tih zadataka vrše kontrole građana i ukoliko se ne poštuju propisane mere građani će biti adekvatno sankcionisani, rekao je Radović.

On kaže da policija sprovodi svoje redovne aktivnosti, ali da u sklopu svojih zadataka vrši i asistenciju inspektorima koji kontrolišu da li se antikovid mere poštuju.

„Policija ima svoje stalne redovne zadatke u sklopu kojih vrši kontrole ali i obavlja asistenciju inspekcijskim organima kako bi se obavila kontrola obaveznog nošenja maski. Kazne se izriču za nepoštovanje mera koje su propisali vlada i Ministarstvo zdravlja“, rekao je Radović, uz apel građanima da se pridržavaju propisanih antikovid mera.

Radović napominje da je u prethodnom periodu povećan broj kazni.

„U početku je bio manji broj kažnjenih, ja sada nemam tačan broj, ali je sigurno da je sada dosta veći broj kazni ispisan i to inspekcija procesuira dalje po zakonima po kojima su propisane mere“, rekao je Radović.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još