• Početna>
  • Vesti>

Natpis “Volim Kosovsku Mitrovicu” od danas krasi grad

U sklopu druge faze izgradnje kružnog toka na raskrsnici ulica Kralja Petra I i Knjaza Miloša danas će biti postavljen natpis „Volim Kosovsku Mitrovicu“, koji će krasiti sam grad i tako ispratiti aktuelni trend promocije koji je već zastupljen i u brojnim drugim gradovima centralne Srbije.

Predsednik Privremenog organa  Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić naglasio je da su slova na natpisu ćirilična i 3 D svetleća, u ukupnoj dužini 17 metara.

„I ovim dokazujemo koliko volimo svoj grad i svoje ćirilično pismo, kao i boje svoje zastave. U moru najlepših fotografija Kosovske Mitrovice, nove razglednice i uspomene stvaraće na ovom mestu kako domaćini, građani Kosovske Mitrovice, tako i nama uvek dragi gosti, studenti iz cele naše zemlje, i svi dobronamerni ljudi. Da smo grad velikog srca i ljubavi pokazali smo svih ovih godina, a koliko volimo svoj grad dokazujemo i danas novim simbolom koji će biti postavljen“ istakao je Spirić.

Podsetimo, radovi na izgradnji kružnog toka u finalnoj fazi predviđaju i izgradnju fontane. Ukupna vrednost projekta izgradnje i uređenja kružnog toka iznosi 6.210.000 dinara. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments

Pročitaj još