• Početna>
  • Vesti>

Petković: Patriotske tirade Boška Obradovića i sledbenika

Član GO SNS Petar Petković izjavio je danas da je tužno i apsurdno kada na svesrpsko jedinstvo za očuvanje Kosova i Metohije pozivaju političke snage koje godinama stavljaju klipove u točkove sopstvenoj zemlji, upravo joj otežavajući da se efikasno bori za zaštitu svojih državnih i nacionalnih interesa.

“Za razliku od retoričkog patriotizma predstavnika Dveri, predsednik Vučić, predstavnici Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju su svoje rodoljublje dokazali bezbroj puta na delu u proteklim godinama, izborivši se za 18 povlačenja priznanja samoproglašenog Kosova, sprečavanje članstva Prištine u brojnim međunarodnim organizacijama, i na kraju, što je najvažnije, pomažući našem narodu u pokrajini na način i u meri kakav je nezabeležen u poslednjih par decenija”, naveo je Petković u saopštenju.

Umesto što, kako kaže, povikuju “dogodine u Prizrenu” i iz svojih šumadijskih zabrana bacaju beskorisne floskule, predstavnici Dveri bi mogli već danas da se presele na Kosovo i Metohiju, ili da makar organizuju neku dobrotvornu akciju kako bi pomogli svojim sunarodnicima.

“Napadati predsednika Vučića, tobože zbog namere da prizna nezavisnost Kosova, iako je više od svih njegovih prethodnika u poslednjih 20 godina učinio da bi onemogućio legitimizaciju i konsolidovanje separatističkog pokreta u našoj južnoj pokrajini, jeste neviđena podlost koja upravo razotkriva prave namere Dveri”, smatra funkcioner SNS.

Kada napadate nekoga ko je u pravom smislu te reči politički nokautirao albanske separatiste u Prištini, dodaje Petković, vi zapravo radite u korist separatista, i to je u stvari pravi efekat i cilj lažnih patriotskih tirada Boška Obradovića i njegovih sledbenika, poput Milana Jakovljevića, kojima tema Kosovo i Metohija služi jedino da bi izašli iz političke opskurnosti i anonimnosti.

“Dakle, junaci, ne morate da čekate sledeću godinu da biste otišli u Prizren, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će vam, uveren sam, pomoći i logistički i na svaki drugi način ukoliko želite da srpskom narodu u pokrajini zaista učinite neko dobročinstvo, umesto što, u pauzama klanjanja senima Dimitrija Ljotića, srbujete za kafanskim stolovima na bezbednoj udaljenosti”, naveo je Petković.

Lider pokreta Dveri Boško Obradovih optužio je u subotu predsednika Srbije Aleksandra Vučić da je spreman da prizna nezavisnost tzv. Kosova.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još