Vučić: Skupština narednih dana, Vlada krajem avgusta

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je juče da će u narednih nekoliko dana, u skladu sa Ustavom i Poslovnikom o radu, biti verifikovani mandati narodnih poslanika i ući će se u postupak izbora predsednika Skupštine, sekretara i drugih tela Parlamenta.

“A, krajem avgusta će se ići na izbor Vlade… Odmah nakon konstituisanja Skupštine, ući ćemo u unutarstranačke razgovore, kako bismo formirali Vladu do 25. avgusta”, rekao je Vučić, nakon sednice Predsedništva SNS, održane danas posle podne.

Vučić je rekao da nikada nikome nije palo na pamet da se sednice održe na nekom drugom mestu i da će se svaka sednica parlamenta održati u zdanju Doma Narodne skupštine.

“Naslušao sam se razlih huligana, kako se neko plaši. Oni polaze od sebe, pa donose zaključke. Narod je izabrao poslanike i njihovo je da budu u zgradi skupštine”, rekao je Vučić.

Kako je preneo novinarima, razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji, o svemu što predstoji, o planovima i programima.

Nova lica u Vladi i Skupštini, 4 opcije o koalicijama

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je danas da će u Narodnoj skupštini i budućoj Vladi biti novih lica i preneo da po pitanju koalicionih partnera postoje četiri moguće opcije i da sve četiri imaju glasove u SNS.

Vučić je, nakon sednice Predsedništva SNS, preneo da je razgovarano šta SNS kao najodgovornija politička stranka može da ponudi.

„Bilo je različitih msisljenja. Mislim da su mnogi ljudi na stanovištvu da moramo dosta toga da promenimo. Kontinuitet mora da postoji, ali žele da vide nova lica u Skupštini i Vladi“, kazao je on.

Vučić je rekao da je SNS razumeo poruku građana da su zadovoljni s onim što je učinjeno, ali i opominjuće poruke u lokalnim sredinama gde mora doći do izvesnih promena.

„U Vladi i Skupštini moramo da pokažemo više mladih lica, koji predstavljaju budućnost Srbije, da pokažemo da smo u stanju da se suočimo sa izazovima koje ovo teško vreme donosi“, rekao je on.

Po pitanju koalicionih partnera, preneo je da postoje četiri moguće opcije i da sve četiri imaju glasove u SNS.

„Jedna je da idemo sa SPS i manjinama, druga sa Šapićem i manjinama, treća sa Šapićem, SPS i manjinama, i četvrta sami sa manjinama. Raspoređeno je 20, 30, 20, 30 u procentima. Nastavićemo da razgovaramo o tome”, rekao je on.

Vučić je kazao da je saslušao sve članove Predsedništva i da će, nakon konstituisanja Skupštine nastaviti unutarstranački razgovor o formiranju Vlade do 25. avgusta.

Ukazao je na negativne posledice korona virus krize po privredu sveta, navodeći da niko ne bi verovao da mu je neko ranije pričao da će SAD u nekom kvartalu imati negativan rast od minus 43, tako da na godišnjem nivou teško da će da izvuku bolji rast od minus 15.

„To su bukvalno velike promene, veće posledice od Drugog svetskog rata“, podvukao je on.

Što se Srbije tiče nada se da ćemo imati jednocifreni pad u drugom kvartalu od minus 6 ili 7. Tada će Srbija uz Litvaniju biti jedna od najuspešnijih, a u drugom kvartali i prva u Evropi.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments