• Početna>
  • Vesti>

U Goraždevcu potvrđen još jedan slučaj zaraze koronavirusom, Gračanica danas bez obolelih

U Goraždevcu je potvrđen još jedan slučaj Kovida -19, potvrdila je direktorka Doma zdravlja u ovom selu, dr Stanislava Radović.

Ona je, u izjavi za Radio Goraždevac, kazala da je ovo četvrti zabeleženi slučaj u ovom mestu.

Za sada je kod jednog pacijenta prvi test pokazao da je negativan i njega očekuje još jedno testiranje.

Preostala dva pacijenta čekaju takođe na testiranje.

Dr Radović je još jednom apelovala na sve građane da se pridržavaju svih mera koje su predviđene za sprečavanje širenja virusa korona.

Gračanica: Nema novoobolelih od kovida u poslednja 24 sata

Prema podacima Kriznog štaba opštine Gračanica u protekla 24 sata nema registrovanih potvrđenih slučajeva inficiranih Kovidom 19.

S obzirom da danas nema novoobolelih  broj inficiranih virusom korona na teritoriji opštine Gračanica ostaje 62.

Takođe Krizni štab saopštava da se i na odeljenju Infektivne klinike smanjuje broj hospitalizovanih pacijenata pa se zaključno sa današnjim danom u ovoj klinici leči 14 pacijenata.

Uprkos podatku da danas nema novoinficiranih iz Kriznog štaba pozivaju meštane opštine Gračanica da nastave sa disciplinovanim ponašanjem shodno preporukama struke i Kriznog štaba i da nije vreme za opuštanje te da je potrebno da se i u narednim danima ponašaju odgovorno kako bi se izborili sa epidemijom.

Nošenje maski, održavanje socijalne distance i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma najodgovornije su mere u borbi sa širenjem kovida 19, saopštava Krizni štab opštine Gračanica.

Izvor: Radio Goraždevac, RTV Gračanica

Foto: Ilustracija


Comments

Pročitaj još