• Početna>
  • Vesti>

Odblokirani računi Telekoma, odložena naplata dugovanja

Privremeni upravni odbor Telekoma postigao je dogovor da se obustavi izvršenje naplate dugova ovog preduzeća na neodređeno vreme, odnosno, do finansijske stabilizacije preduzeća.

U saopštenju Kancelarije za informisanje, navodi se da je Telekom u ovom procesu sarađivao sa svim stranama, uključujući i poverioca.

Telekomu su pre nedelju dana privatni izvršitelji blokirali račune zbog duga većeg od 26 miliona evra, što je posledica izgubljenog spora na arbitraži sa kompanijom Dardafon.net, poznatijom pod komercijalnim imenom Z-Mobile.

„Nova uprava je, nakon što je preuzela funkciju, dobila opšte informacije od menadžmenta Telekoma, analizirala finansijsku i operativnu vanrednu situaciju u kojoj je korporacija i po hitnom postupku se sastala sa najznačajnijim poveriocima i izvršiteljima, zatraživši od poverilaca da razumeju situaciju u kojoj se trenutno nalazi Telekom Kosova. Privremeni odbor Telekoma Kosova, kojim predsedava Mehmet Beriša (Berisha), postigao je dogovor da se obustavi izvršenje naplate duga Telekoma na neodređeno vreme, do stabilizacije ekonomske situacije u ovom javnom preduzeću“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, tek nakon što je sporazum postignut, odblokirani su računi Telekoma.

Izvor: Kossev / Koha

Comments

Pročitaj još