• Početna>
  • Vesti>

Vlada distrikta Brčko donirala pet hiljada evra za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me”

Na molbu Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Vlada distrikta Brčkog donirala 10 000 KM, što je oko pet hiljada evra,  za dovršetak izgradnje Dnevnog centra”Podrži me-9 januar” u Kosovskoj Mitrovici za 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja”Podrži me”na severu Kosmeta.

Ovo je značajna donacija koja će pomoći da što pre završimo ovaj naš veliki započeti projekat koji će kosristiti ova deca i mladi sa poteškoćama u razvoju i biće njihova druga kuća, rekao je predsednik Odbora Milorad Arlov.

Zahvalio je  gradonačelniku Siniši Miliću, Skupštini i Vladi distrikta Brčko koji su uvažili molbu i prepoznali potrebu da se izgradi  dnevni centar prvi na Kosmetu za ovu kategoriju dece i mladih sa poteškoćama u razvoju koji će biti od velike koristi njima i kompletnom Udruženju roditelja”Podrži me” i velikom broju oko 150  njihovih porodica.

Navodi da su molbu za humanu donaciju koju su poslali svim gradovima i opštinama Republike Srpske reagovale i uplatile 3 male, nerazvijene ali humane opštine po 1 000 KM za izgradnju centra.

Plan je da do kraja godine ovaj objekat površine 714 kvadratnih metara bude useljiv. Ukupna vrednost projekta je 280 hiljada evra. Potrebno je još oko 75 000 evra za unutrašnje uređenje: stolariju, podopve, keramiku, sanitariju, lift, uređenje okoline, ogradu.

Arlov u ime Odbora poziva sve koji mogu da nam pomognu i zahvaljuje svima koji su do sada pomogli.

Da našoj matici Srbiji bar malo uzvratimo za veliku pomoć koju godinama pruža Republici Srpskoj. Da joj uzvratimo na najranjivijem djelu, na Kosovu i Metohiji, stoji u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još