• Početna>
  • Vesti>

Položen kamen temeljac za igradnju mosta u blizini “Dudinog krša”

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić položio je kamen temeljac za izgradnju mosta u blizini “Dudinog krša” u Kosovskoj Mitrovici.

Kamen temeljac je simbolično položen u 12 časova i 44 minuta, a najavljeno je da će most povezati Kosovsku Mitrovicu sa magistralnim putem Raška – Priština a za njegovu izgradnju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je izdvojila 62 miliona dinara. Most će, kako kaže Spirić, omogućiti i stvarati bolje prilike za građane Kosovske Mitrovice.

“Današnji dan je istorijski i od velikog značaja za građane Kosovske Mitrovice imajući u vidu da se dokazuje naša budućnost i da je politika mira, stabilnosti i dogovora, upravo ta koja se ogleda kroz spajanje. Ovaj most je most budućnosti koji će u svakom pogledu omogućiti i stvarati bolje prilike za građane koji žive u Kosovskoj Mitrovici” rekao je Spirić.

Spirić dodaje da je srpski narod, ma gde se nalazio, uvek opredeljen za mir, dogovor i razgovor.

“Srpski narod, ma gde god da se nalazi, je uvek opredeljen za mir, dogovor i razgovor, i naravno sva pitanja koja su u interesu svih ljudi koji žive na prostoru Kosova i Metohije. Ovo je za nas jako značajno , jer znamo da infrastrukturno rasterećenje i rešenje pitanja saobraćajnog kolapsa, imajući u vidu da se stvara nova deonica gde sa našom susednom opštinom Zvečan učvršćujemo sve one stvari koje u narednom periodu stvaraju i očvršćuju ekonomski razvoj” navodi Spirić.

Rok za završetak radova predviđen je za 6 meseci a pored izgradnje mosta, predviđeno je i uređenje ulazne trase od ulice Lole Ribara, koje je finansirala Vlada Republike Srbije, u iznosu od 72 miliona dinara.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još