• Početna>
  • Vesti>

Položen kamen temeljac za zgradu isturenog odeljenja OŠ “Braća Aksić” u Suvom Dolu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, u prisustvu direktorice škole Bogdane Mirić i Brankice Nićić, direktorice Odeljenja za obrazovanje u opštini Gračanica, položio je danas kamen temeljac za zgradu isturenog odeljenja OŠ „Braća Aksić“ u Suvom Dolu.

„Jedan od prioriteta opštine je poboljšanje uslova obrazovanja ne celoj teritoriji opštine Gračanica. Pored toga što smo sagradili aneks u OŠ „Kralj Milutin“, rekonstruisali škole „Knez Lazar“ i „Miladin Mitić“ evo nas i danas ovde u Suvom Dolu. Naša deca ne smeju da oskudevaju ni u čemu u bilo kojoj obrazovnoj instituciji u odnosu na bilo koji grad. Moramo da radimo na tome i svake godine stvaramo što je moguće bolje uslove za njihovo obrazovanje“, rekao je Popović i dodao da se i izgradnja srednjoškolskog centra privodi kraju i da opština tu neće stati već će i dalje ulagati u obrazovanje naše dece.

Direktorica OŠ „Braća Aksić“ Bogdana Mirić izrazila je zahvalnost na angažovanosti, radu i trudu predsedniku i opštini Gračanica.

„Nadamo se da ćemo ući u nove prostorije škole za 75 radnih dana i to nas veoma raduje. Želim puno uspeha i sreće našoj deci a svima u Srbiji poručujem da dođu, da se vrate kako bi nas bilo što više i kako bismo radili u boljim uslovima. Bićemo srećni zajedno“, poručila je Mirić.

Direktorica Odeljenja za obrazovanje opštine Gračanica Brankica Nićić kazala je da je reč o savremenom objektu koji će se nalaziti uz salu koja je takođe izgrađena pre nekoliko godina.

„Verujem da će se sve završiti u predviđenom roku i da će deca sa novom školskom godinom imati bolje uslove “, kazala je Nićić.

Nova zgrada osnovne škole imaće 370 kvadrata, vrednost projekta je 109 hiljada evra, a trebalo bi da bude završena za 75 radnih dana.

Trenutno osnovnu školu u Suvom Dolu pohađa 40 učenika od prvog do osmog razreda.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još