• Početna>
  • Vesti>

Ismailji: Teška situacija sa kovidom-19, Vlada nije sposobna da upravlja situacijom

Bivši ministar zdravlja i poslanik DPK-a u kosovskoj skupštini Uran Ismailji reagovao je nakon povećanog broja pozitivnih slučajeva koronavirusa na Kosovu. Rekao je da je situacija sa pandemijom koronavirusa dramatična i da je zdravstveni sistem na ivici kolapsa. On je ovo objavio na Fejsbuku, uz to i da Hotijeva vlada pokazuje da očigledno nije sposobna za upravljanje situacijom.

„Ogroman porast kovid-19 pozitivnih glavni je pokazatelj niza propusta koji su sistematski pratili ovu pandemiju. Danas se više nego ikad vidi nedostatak odlučivanja i vizija vlade da se suoči sa pandemijom”, napisao je Ismailji.

Ismailji smatra i da je besmisleno da vlada nastavi da reaguje na pandemiju takvim pristupom, bez jasne politike koja bi preokrenula tešku situaciju.Potrebno je povećati broj testiranja na koronavirus, kako bi se smanjila visoka stopa smrtnosti, dodaje.

“Do sada nije ostvaren napredak u tom pogledu. Dok je na Kosovu zvanično više od 7 hiljada ljudi zaraženo kovid-19 virusom, kapaciteti za testiranje gotovo su isti kao kada je bilo samo destak zaraženih. Kosovska vlada pet meseci nije u stanju da poveća broj testiranja i to je najbolji dokaz njihovog poraza protiv pandemije”, smatra Ismailji.Naporan rad i požrtvovnost svih zdravstvenih radnika moraju biti praćeni zdravim vladinim politikama kako bi se ublažili negativni efekti virusa koliko god je to moguće. U suprotnom, Kosovo će utonuti još dublje u krizu”, napisao je bivši kosovski ministar zdravlja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica (facebook)

Comments

Pročitaj još