• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Prištini bolje da pošalju Briselski sporazum, ne može se tenkom u UN

Pojedine NATO zemlje se takmiče oko toga ko će više oružja i boljeg oružja da isporuči Prištini. Gospodo ako hoćete da pomognete Albancima na Kosovu i Metohiji, šaljite im knjige, a nemojte da im šaljete tenkove jer sa tenkovima nikada neće ući ni u Ujedinjene nacije, ni u Unesko, ni u Interpol, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Marko Đurić je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da je Srbija uvek opredeljena za mir, ali i spremna da zaštiti svoje.

“Mi Srbi se nikada nismo plašili bilo čije sile, uvek smo bili opredeljeni za mir i uvek spremni da zaštitimo ono što je naše. To ste juče mogli da čujete i od predsednika Srbije”, naveo je Đurić.

Ko hoće da pomogne Prištini, kaže Đurić, treba da im pošalje knjige, a ne tenkove.

“Mislim da njima treba da šalju umesto oružja knjige, da im pošalju Rezoluciju 1244, Povelju Ujedinjenih nacija pa da onda kao ljudii razgovaramo o ostalom. Ako Hoti može da kaže da je jedino rešenje u okviru važećeg ustava tzv kosova ja ću lično da mu pošaljem Ustav Republike Srbije pa da nešto nauči jer je naš Ustav bar 200 godina stariji u odnosu na njihov”, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Govoreći o najavama Prištine da će krenuti u kampanju daljeg priznavanja nezavisnosti i članstva u međunarodnim organizacijama navodi da mogu da očekuju petostruko jači odgovor Srbije.

“Srbija ima i kapacit, resurse i diplomatski uticaj da može višestruko veći broj država da dovede do povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova i Metohije”, naveo je Đurić.

Podseća da je u prethodnih nekoliko godina 18 zemalja povuklo priznanje.

“Tim na čelu sa predsednikom Srbije u prethodnih nekoliko godina doveo je do povlačenja 18 priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, a da za to vreme oni nisu imali ni jedno novo, nisu uspeli da nađu nijednu novu državu koja bi ih priznala”, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još