• Početna>
  • Vesti>

Grafit “Ubica” na povratničkom imanju Pešića u Klini

Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je večeras na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.

Šarković je za Kosovo onlajn kazao da je slučaj prijavljen kosovskoj policiji koja se posle gotovo sat vremena pojavila na licu mesta.

On je istakao da je ovakva preteća poruka unela strah među članove porodice Aleksandra Pešića koji u Klini živi sa svoje četvoro dece i ocem Dobrivojem.

“Osim pritiska nad onima koji žive ovde, ovakve preteće poruke su jasan signal svim Srbima koji žele da se vrate na svoja ognjišta da to ne čine. Porodica Pešić je vidno uplašena, jer imaju sina koji je sedmi razred, dok dve ćerke idu u srednju školu, a najstarija je na fakultetu u Severnoj Mitrovici”, rekao je Šarković.

Šarković je uputio zahtev nadležnim organima da se počinioci ovog dela što pre otkriju i kazne.

Srpski povratnici u ovom kraju bili su do sada više puta na meti nepoznatih napadaca, a osim ispisivanja pretecih grafita i fizickih napada, desile su se i brojne pljačke srpske imovine, ali počinioci su u najvećem broju slucajeva ostali nepoznati i nekažnjeni, navodi Kosovo onlajn.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još