• Početna>
  • Vesti>

Rakočević: Hoti je samo statista, deo predstave albanskih vođa koji kupuju vreme do izbora u SAD

Vođe kosovskih Albanaca shvataju da nemaju vremena i da unutrašnje protivrečnosti njihovog društva urušavaju vlast i moć koju su oni u međuvremenu stekli i zato je najbolje za njih da drže ovaj prostor u stalnoj krizi, jer nestabilnost je izvor svega što su oni stekli, rekao je za Sputnjik novinar Živojin Rakočević, uz pretpostavku da je pad vlade deo predstave i kupovine vremena jer očekuju pobedu Bajdena na izborima u SAD.

Rakočević je to naveo komentarišući najavu bivšeg premijera i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, da će oboriti kosovsku vladu jer je nezadovoljan aktuelnim premijerom Avdulahom Hotijem za koga kaže da je samo statista i nikome nije važno hoće li biti na vlasti.

Rakočević smatra da niko od albanskih vođa, misleći pre svega na komandante OVK, u demokratskim uslovima ne bi dogurao ni do noćnog čuvara, najviše do izbacivača iz nekog noćnog kluba.

“Što se samog Hotija tiče, on je statista, i nikome nije važno hoće li biti na vlasti. Moramo znati da veći  uticaj od njega ima bilo koji predsednik Mesne zajednice u Drenici. Hoti u osnovi služi da popuni vreme do izbora u Americi, gde se nadaju da će da pobedi Bajden, i to je za njih trenutak “konačnog” oslobođenja od odgovornosti za zločine, za uništenu budućnost Srba i većine Albanaca“, naglašava sagovornik Sputnjika.

Ovaj novinar dodaje da ne možemo da se ne setimo, pogotovo na godišnjicu zločina u Starom Grackom, da svi znaju ko je zločine počinio, poznata je jedinica, komandna odgovornost, ali ni  to nisu dovoljni dokazi da ti komandanti budu izvedeni pred nekakvu pravdu.

“Sve što se dešava u Prištini ima elemente predstave. I u toj predstavi nikada niste sigurni kada ona prelazi u realnost i realnu političku borbu, a kada se vraća na scenu gde se postavljaju principi za saradnju i odnose sa međunarodnom zajednicom. A kada to kažem, mislim prevashodno na Demokratsku stranku SAD od koje u narednom periodu, a i sada, gotovo sve zavisi“, zaključuje Rakočević.

Izvor: Sputnjik

Comments

Pročitaj još