• Početna>
  • Vesti>

Od 60 testiranih 27 pozitivnih na virus korona u srpskim sredinama na Kosovu

U poslednja 24 sata u srpskim sredinama na Kosovu testirano je 60 lica od čega je 27 pozitivno na virus korona.

U Kosovskoj Mitrovici je 6 novoobolelih, Zvečanu 5, Leposaviću 4, Zubinom Potoku 3. Na centralnim Kosovu i Metohiji je 9 novoobolelih, i to 2 u Gračanici, 3 u Kosovskoj Kamenici, 2 u Prilužju i po 1 u Štrpcu i Lipljanu, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare epidemiolog dr.Aleksandar Antonijević.

Devet pacijenata je ozdravilo a beleže se dva smrtna slučaja. Preminuli su iz Kosovske Mitrovice i Zvečana i radi se o starijim pacijentima.

Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici je do sada testirao ukupno 3121 lice, a rezultati su pokazali da je 707 obolelih. U drugom talasu je 588 obolelih ukupno.

Sada je 115 pacijenata hospitalizovano a 381 pacijent se nalazi u kućnoj izolaciji. Sto pet obolelih sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom se leči u KBC u Kosovskoj Mitrovici, jedan u KC Srbije u Beogradu, dva na klinici “Dragiša Mišović”, tri u KC”Kragujevac”, i pet pacijenata u KC u Nišu.

Antonijević navodi da je danas uzorkovano 63 lica, čiji su uzorci poslati na analizu u Mikrobiološkoj laboratoriji “Vatreno oko” pri Kliničkom centru Srbije. On dodaje da Veterinarski specijalistički institut u Kraljevu opet kreće sa uzorkovanjem od ponedeljka, te da će se uzorci slati na analizu naredne tri nedelje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica


Comments

Pročitaj još